Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Händemark en viktig länk i succékedjan

Efter tisdagens 3–1-seger i Tingsryd är Leksand nu tillbaka på hemmais, där man i kväll gästas av nästjumbon Almtuna.

– Vi ska se till att komma upp lite i spelet nu, lovar en av målskyttarna från i tisdags – Fredrik Händemark.

ishockey/leksand
19-årige Händemark har noterats för tre mål och fyra assist hittills den här säsongen, och kommit igång rejält i spelet på sistone.
– Efter jul har det lossnat ordentligt tycker jag, före jul var det lite sådär, menar Händemark, som tillsammans med juniorkompisarna Filip Forsberg och Jacob de la Rose tillhört bästa blåvita kedjan i flera av de senaste matcherna.
– Vi har roligt när vi spelar ihop och vi hittar varandra bra. Sen har vi ju fått göra lite poäng på sistone också, och det är alltid en bonus.

Kvällens gäster från Uppsala har haft en tung säsong och ligger näst sist efter 42 omgångar. Många av förlusterna har dock varit uddamålsförluster, och så sent som i tisdags förlorade man i sudden hemma mot topplaget Karlskoga.
– Det är lätt att bara titta på tabellen och tro att vi ska vinna en sån här match hur lätt som helst, men så funkar det inte. Almtuna är ett skridskostarkt och bra lag och det gäller att vi hittar tillbaka till det spelet vi hade för några matcher sedan för att vi ska kunna ta dom, menar Händemark.
Att det skiljer hela 52 poäng (93 vs 41) lagen emellan har med andra ord ingen betydelse?
– Egentligen inte, varje match är en ny match, och Almtuna har många energiknippen som vi måste sätta stopp för, bland annat Martin Karlsson som ju spelade i Leksand förra säsongen.
Leksand har vunnit två av tre av säsongens möten lagen emellan: 3–2 borta i den tredje omgången och sedan 3–1 hemma innan man förlorade med 3–4 efter straffar i Uppsala i mitten av december.
Hur går det nu?
– Vi vinner såklart. 5–1 blir det och Alen Bibic blir stor matchhjälte, avslutar Fredrik Händemark.

Alla leksingar som spelade i tisdagsmatchen mot Tingsryd finns tillgängliga för spel även i kväll. Dessutom tillkommer Pelle Prestberg och inlånade målvakten Oscar Alsenfelt.
Vilka som finns med på isen återstår dock att se.
– Alla, inklusive Prestberg och Alsenfelt, är tillgängliga för spel. Exakt hur vi formerar laget vill jag inte gå ut med så här tidigt, säger assisterande tränaren Pär Hellenberg till leksandsif.se.
Elin Broman