Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Händemark har växt med uppgiften

Leksands fjärdelina med Fredrik Händemark, Martin Janolhs och Simon Mattson gjorde en riktigt bra match i derbyt i Globen och de följde upp med att fortsätta i den stilen mot Djurgården.

– Det kändes helt okej, säger Fredrik Händemark.

Annons

leksand
Händemark var också den enda målskytten för Leksands del i den här matchen, en puck som damp ner vid bortre stolpen och som Händemark sprätte in i taket bakom duktige DIF-målvakten Chet Pickard.
– Det kändes riktigt skönt i det läget, jag brukar ju inte göra så många mål. Men så här efteråt spelar ju målet mindre roll när vi förlorade och det är svårt att vinna en match när vi bara gör ett mål, säger Händemark.
Fredrik Händemark har fått mycket istid sedan Jacob de la Rose och Filip Forsberg åkte på JVM. Till en början såg han lite ringrostig ut, men allt eftersom matcherna rullat på har han kommit mer och mer och skridskoåkning och tajming börjar sitta.
– Så känns det och nu är det riktigt roligt att spela och jag hoppas få mer förtroende även när Jacob och Filip är tillbaka.

Forsberg och de la Rose har nyligen kommit hem från Ryssland, men något spel mot Djurgården blev det inte.
– Vi hade inte så mycket kraft kvar efter JVM och vi tog beslutet tillsammans med lagledningen att hoppa över den här matchen. Nu ska vi träna i morgon (tisdag) och sedan hoppas jag att både Jacob och jag blir uttagna mot Västerås, säger Forsberg.
Både Forsberg och de la Rose hyllades före matchen för sina JVM-silver.
Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se