Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handikappförening har fått nya lokaler

DHR:s Avesta Hedemora-förening flyttar in i sina nya lokaler på Ivarshyttevägen 4. Söndagen den 10 november är det dags för invigning med tårta och ”champagne”. Och alla är välkomna.

– Tidigare hyrde vi en barack bakom Lidl, men blev uppsagda. Så fick vi fick höra att det här var ledigt och åkte hit och tittade, säger Laila Axelsson, ordförande.

Lokalen, som ligger längs Ivarshyttevägen, just efter silon, föll föreningen i smaken och efter att hyresvärden handikappanspassat toaletten, byggt till ett förråd och en köksdel är man nu redo att flytta in på allvar.
Nästa söndag, den 10 november, blir det invigning med tillhörande tårtkalas och underhållning av Bengt Säll.
– Och så har vi varit på Hemköp och köpt ”champagne”, det ska ju vara lite festligt, säger Laila.

DHR:s Avesta Hedemora-avdelningen har cirka 70 medlemmar. Laila Axelsson berättar att föreningen bland annat jobbar för att påverka politiker på riks,- landstings- och kommunal nivå att förbättra handikappades levandsvillkor.
– Vi var med på tillgänglighetsvandringen i september och så brukar vi vara med vid Tvikstamarknaden under sommaren där vi säljer lotter och berättar om vår verksamhet, ger Laila Axelsson som exempel.

Men föreningen bedriver även traditionell föreningsverksamhet. I samarbete med ABF pågår en läsecirkel. Varannan vecka träffas deltagarna och pratar om boken ”De ovanliga – människor som går mot strömmen” av Åke Mokvist.
Dessutom leder Laila Axelsson två kurser i lappteknik. I somras besökte föreningen också Uppsala med bland annat ett besök i domkyrkan och på Medicinhistoriska museet.

Klockan 14.00, andra söndagen varje månad har föreningen månadsmöte då medlemmarna träffas under lättsamma former. Vid oktober månads möte deltog Per Henriksson som spelade gamla stenkakor och till kaffet bjöds det på kakbuffé.

Eva Langefalk/DT