Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handikappföreningarnas mässa idag med föreläsningar

Handikappföreningarna visar idag onsdag, 3 november, upp sin verksamhet med en mässa i ABF-huset (Haffas), i hörnet Storgatan-Köpmansgatan.

- Är man inte dagledig kan man slinka in på lunchen.
- Vi hoppas att de som går utbildningar inom vård och omsorg passar på att komma en sådan dag när man har chansen att kunna träffa och prata med olika handikappgrupper - samt lyssna på föredrag, säger Eva Långberg.
Mässan är öppen från klockan 11 till 18. Landstingets smarta vardagshjälpmedel förevisas. Man kan prova på rullstolslivet.
Föreläsningar avlöser varandra. Johanna Olsson med signalhunden Loke föreläser och ger uppvisning. De blev TV-kändisar när de fick visa upp sig på Victoriadagen på Öland i somras. Eva Långberg ska prata om att hamna i livskris - bröstcancer. Anette Gren föreläser om ämnet Dyslexi. Calle Svensson slår hål på myter om psykisk ohälsa. Att leva med lungsjukdomen KOL eller att leva med hudsjukdomen psoriasis är två ytterligare föreläsningar.
- Blir det särskilt stort intresse kring något ämne kan föreläsaren säkert återkomma även vid något fler tillfälle, säger Eva Långberg.
BOO ERICSSON