Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hånet mot damfotbollen

Borlänge Bandys Ludvig Frid drar sig inte för att ha kontroversiella åsikter.

På twitter väljer han att håna damfotbollen och spelarnas sexuella läggning.

– Han behöver väl ha en knäpp på näsan, säger Johnny Edman, klubbchef i Borlänge Bandy.

Redan efter Sveriges första gruppspelsmatch, mot Danmark, i fotbolls-EM, svämmade de sociala medierna över av kränkande uttalanden om spelarnas sexuella läggning och sporten i allmänhet.

En av dem som öppet vädrat sina åsikter i ämnet är Ludvig Frid, bandyspelare i allsvenska Borlänge, som i samband med Sveriges match mot Danmark skrev så här i en tweet: ”Dam-EM är väl bara en finare omskrivning av Paralympics”.

I samband med kvartsfinalmatchen mot Island i söndags kom nästa kontroversiella twitter-uttalande från Frids sida: ”Hedvig Lindahl är ju garanterat bi, hon tar det hon får”.

När DT-sporten ber honom att kommentera sina uttalande på twitter är han fåordig.

– Jag tänkte inte så mycket på vad jag skrev, säger Frid.

Har du fått några reaktioner på dina inlägg?

– Nej, det har jag inte.

Ångrar du det du skrev?

– Det är klart jag ångrar det, det var kanske dumt skrivet, men jag tänkte inte på det när jag skrev och trodde inte att det skulle bli så här stort.

Frid har tidigare, på Borlänge Bandys hemsida, drivit bloggen ”Bandygodis” där han delat med sig sina åsikter om smått och stort i bandyvärlden.

Klubbchefen Johnny Edman tror dock inte att klubben tar skada av hans inlägg på twitter.

– Nej, det gör han som privatperson och de åsikterna får stå för honom själv, säger Edman.

Vad har du för kommentar till de som han uttrycker i inläggen?

– Hans uttalande har inget med klubben att göra och vi tar naturligtvis avstånd från sådana här åsikter. För oss är det viktigt att bredda klubben och att alla ska känna sig välkomna. Vi vill även på sikt försöka att starta vår damverksamhet igen.

Men med tanke på era ambitioner så är det väl inte lämpligt att en av era a-lagsspelare har de åsikterna som han har om damidrott?

– Nej, det är väl inte lämpligt. Jag känner ”Ludde” väl och vet att han gärna sticker ut hakan. Jag är väl inte direkt förvånad att han ”trampar över”, det handlar säkert om ungdomligt oförstånd, men jag ska ta ett snack med honom. Han behöver väl ha en knäpp på näsan.

Thomas Lind
thomas.lind@dt.se