Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hantverk i tomma butiker

Hantverk pryder ett Smedjebackens affärsfönster efter en snilleblixt av Eva Gustafsson.

– Folk har varit väldigt positiva och blivit glada av att se att det finns nått att titta på i skyltfönstret, säger hon.
Smedjebacken är ju trots allt inte så dött samhälle som det kan tyckas när man ser tomma skyltfönster efter affärsgatan menar Eva Gustafsson.
Tidigare är hon varit bekant från att ha jobbat med marknadsföring av Meken. Nu för tillfället utbildar hon sig vidare i konsten att skapa företag eller att utveckla redan befintliga företag.
Själv är hon företagare och hantverkare genom sitt företag Trådform. En utveckling som hon gjort baserat på den gamla konsten luffarslöjd eller trådtjack. Trådform är en del av företaget Form aveva som arbetar med grafisk formgivning bland annat.
En snilleblixt slog henne.
– Jag kom på att det faktiskt finns många hantverkare som arbetar hemma med små eller inga möjligheter att visa utåt vad de har.

Tomma skyltfönster var heller ingen glad av att se. Två tankar i förening gav en snilleblixt och Gustafsson tog kontakt med hyresvärden Kopparleden och svårare var det inte att få liv i före detta begravningsbyrån Fonus fönster.
– Vi fick ett väldigt förmånligt avtal med Kopparleden, säger Gustafsson nöjt.
Innan hon kontaktade hyresvärlden kollade hon av med ett antal hantverkare hon kände och alla hakade på möjligheten att visa sina arbeten.

Nu finns keramik, luffarslöjd, smide, textil att titta på. Inom snar framtid kommer ytterligare en hantverkare, Kickan Karlsson, att ställa ut i den sista lediga skylten.
Plötsligt ser det mindre dött ut på Vasagatan. Lite mer livfullt för förbipasserande. Mörka gardiner hindrar insyn i den i övrigt tomma lokalen.
– Vi har ju ingen försäljning i butiken. Det är å andra sidan inte längre bort än ett mejl eller ett telefonsamtal för den som vill köpa av oss, säger Eva Gustafsson.
Marknadsföring kan tyckas enkel när den kommer rätt. Men det är just det som är knuten att lösa.

Christer Nyman
christer.nyman@daladem.se