Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Dalarnas gaseller – avestaföretag har vuxit med över 700 procent

På onsdagsaftonen avslöjades Dalarnas gasellföretag vid en gala vid Falu gruva.
Högst rankas ett företag från Avesta som noteras för en enorm tillväxt under perioden 2011-2014.
TV: Gasellvinnarens råd: Man ska inte vara för blåögd

Listan med gasellföretag som inbjudits att delta vid Di Gasell Falun spände över ett brett spektrum. Det var allt från transport och friskvård till bygg- och entreprenad.

De företagens representanter kan glädjas över en god utveckling de senaste åren med mellan 172 och 567 procents tillväxt under åren 2011-2014.

Än bättre var ett bemanningsföretag, El & Entreprenadsupport i Dalarna, med säte i Avesta. Under tidsperioden har deras tillväxt nått imponerande 720 procent. När bokslut gjordes för år 2014 hade de 21 anställda och omsatte 13,4 miljoner kronor.

Utdelningen till gasellvinnare delades för övrigt inte ut bara till de bästa i Dalarna. Motsvarande priser gick även till företag från Gävleborg och Värmland samt till regionens digitala gasellvinnare.

Kriterierna är för övrigt tuffa, allt från att företaget ska ha minst tio anställda till att tillväxten inte får ske genom förvärv eller fusioner.

– Dessutom ska alla kriterier uppfyllas, sades det minuten innan vinnarna presenterades i Falu gruvas konferensutrymmen.

Fredrik Eriksson var naturligtvis glad efter prisutdelningsceremonierna hållits, ytterligare tre gaseller belönades nämligen. Någon målsättning att expandera till något väldigt stort har han inte.

– Nej, jag vill att det ska vara hanterbart, säger han, och tycks vara rätt nöjd med nuvarande storlek på företaget som i dag har 35 anställda och 21 miljoner kronor i omsättning.

Sannolikt vis av läxan han drog 2011. Hans dåvarande bolag gick på en mina, en kund som inte betalade sina skulder och drog med sig det förra bolaget i konkurs, vilket innebar att Fredrik Eriksson tvingades sälja huset.

– Så det har varit både himmel och helvete för mig, säger han.

Nu naturligtvis det förra för ett företag som visserligen har sin bas i Avesta, men som knappt har ett jobb som i hemkommunen. Kunderna återfinns i stället utanför kommungränsen, exempelvis i trakterna kring Uppsala.

Företaget, som formellt tillhör bemanningsbranschen men som grundaren väljer att kalla resursföretag.

TV: Gasellvinnarens råd: Man ska inte vara för blåögd