Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Lädeordens utmärkelser 2020 och motiveringar

Sofia Byhlinder, Lars Ambrosiusson och Anders Claesson har i år blivit uppmärksammade av Lädeorden.

Lädeorden är en ideellt fristående hedersorganisation inom IFK Mora.

De delar varje år ut ett stipendium till en framgångsrik idrottsutövare, samt diplom till ledare som gjort förtjänstfulla insatser inom IFK Mora Idrottsallians klubbar.

Sofia Byhlinder, tilldelas Lädeordens stipendium till elitaktiv 2020 med motivering:

Efter flera års tävlingsuppehåll, har Sofia kommit tillbaka och gör en beundransvärd och målmedveten elitsatsning som långdistanslöpare (terräng-, gatu- och ultralöpning). 2019 blev hon bl.a. 1a på UltraVasan 45 km, 5a i Lidingöloppet 30 km, 1a på Mora Trail 30 km, 1a på Idre Fjällmaraton och hon sprang Hamburg Maraton på 2:47:05. Att göra det som 36-årig förvärvsarbetande trebarnsmor är imponerande och utgör ett föredöme.

Lars Ambrosiusson, tilldelas Lädeordens hedersdiplom till ledare 2020 med motivering:

Lädeorden vill tilldela Lars ett hedersdiplom för hans enastående långa och framgångsrika period som ordförande i IFK Mora Orienteringsklubb, som hela tiden utvecklats och utvecklas verksamhetsmässigt i alla avseenden och inte minst som arrangör av stora nationella och internationella orienteringstävlingar. Detta utöver ett stort engagemang som funktionärsklubb inom Vasaloppet.

Anders Claesson, tilldelas Lädeordens hedersdiplom till ledare 2020 med motivering:

Anders är en drivande kraft i orienteringsklubbens projekt ”Hitta Ut – orientering för alla”. År 2019 lockades mer än 1000 personer i Mora med omnejd och i alla åldrar att ”till fots” eller på cykel leta efter (orientera sig till) ”checkpoints” i Mora med omnejd. Ett friskvårdsprojekt för alla. Anders har också hand om nybörjarkurser i orientering för vuxna samt kontakt med skolor. Allt detta bidrar till en positiv utveckling för klubben och för klubbens roll i samhället.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Dalademokraten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel