Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är succén "Gagnef stajl"

Inte många kan ha missat fjolårets stora hit Gangnam style. Nu finns också Gagnef Stajl. Göran Arnbergs cover sprider sig med hög fart i de sociala medierna.

Originalet Gangnam style av sydkoreanske rapparen PSY var i december Youtubes mest sedda video med över en miljard visningar. Det är elektronisk pop i en typisk Koreansk stil och texten liksom musikvideon är fylld av humor.

Humorn är genomgående även i dalaversionen Gagnef Style. Musikvideon lades ut på Youtube i söndags och har redan setts över 20 000 gånger.

– Koreanska låter lite som dalmål, det är lite sjungande, säger borlängebördige Göran Arnberg som är mannen bakom låten.
Om Göran Arnbergs version når samma antal visningar som orginalet återstår att se.
– Jag tvivlar på det, men det har gått fort ända sedan jag la ut den natten till måndag, säger Göran Arnberg.

Låten handlar om en man som är på väg till Säter för att uppvakta en tjej han har träffat och stannar i Gagnef. Där kommer en gangsing som envetet frågar: ”Skä duu stanna hääär?”.
– Texten är helt konstruerad för att få plats. Början var klurig för då ska man få in hela scenen på tre rader, säger Göran Arnberg.
Idén kom från från likheterna mellan orden Gangnam och Gagnef.
– Det inledande riffet tänkte jag skulle fungera med ett spelmanslag.

Göran Arnberg beskriver sig som en musikalisk diversearbetare. Han är medlem i Cowboybengts och Benny Anderssons orkester. Han har medverkat i flera stora musikaler, bland annat var han kapellmästare och keybordist i Mamma Mia! CowboyBengts vann en Grammis 2002 för bästa barnalbum.
Fast Gagnef stajl har han gjort själv: musik och video; påhejad av vänner.

Helena Forsberg
Seth Jansson