Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här invigs snart ny åkstation för SJ

Snart ska en ny åkstation för lokförare och ombordpersonal invigas i Falun. Det innebär att 60 nya arbetstillfällen skapas på orten.

Annons

– Dalarna är en viktig marknad för SJ, säger Dan Olofsson, trafikchef på SJ.
SJ kör i dag sju snabbtåg och tre InterCity-tåg i vardera riktningen mellan Dalarna och Stockholm.
– Den här satsningen visar att vi räknar med ett fortsatt ökat resande i regionen, säger Dan Olofsson.
Åkstationen i Falun kommer att bidra till att SJ:s organisation blir effektivare, där det blir förbättringar för både resenärer och SJ.
– Våra kunder får ökad service genom lokal närvaro, inte minst genom att vi har närmare till extra personal och därför kan lösa trafikstörningar snabbare på Dalabanan.
– Åkstationen möjliggör ett effektivare arbetsätt för våra medarbetare. I dag åker personalen upp dagen innan de börjar sina arbetspass på morgontågen från Dalarna. I fortsättningen kan de åka hemifrån direkt till arbetet på morgonen, säger Dan Olofsson.

Trafiken på sträckan Falun–Stockholm bemannas i dag med medarbetare som är stationerade på andra orter i landet. Det nya behovet av personal motsvarar ett 60-tal arbetstillfällen, varav de flesta kommer att vara på plats under hösten 2013.
Förutom lokförare och ombordpersonal så kommer det även att finnas arbetsledning i Falun. SJ har redan i dag fastanställd driftledningspersonal stationerad i Krylbo, samt personal i resebutiken i Borlänge.
Rekryteringen till den nya åkstationen i Falun kommer att pågå under våren.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se