Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här invigs snart ny åkstation för SJ

Snart ska en ny åkstation för lokförare och ombordpersonal invigas i Falun. Det innebär att 60 nya arbetstillfällen skapas på orten.

– Dalarna är en viktig marknad för SJ, säger Dan Olofsson, trafikchef på SJ.
SJ kör i dag sju snabbtåg och tre InterCity-tåg i vardera riktningen mellan Dalarna och Stockholm.
– Den här satsningen visar att vi räknar med ett fortsatt ökat resande i regionen, säger Dan Olofsson.
Åkstationen i Falun kommer att bidra till att SJ:s organisation blir effektivare, där det blir förbättringar för både resenärer och SJ.
– Våra kunder får ökad service genom lokal närvaro, inte minst genom att vi har närmare till extra personal och därför kan lösa trafikstörningar snabbare på Dalabanan.
– Åkstationen möjliggör ett effektivare arbetsätt för våra medarbetare. I dag åker personalen upp dagen innan de börjar sina arbetspass på morgontågen från Dalarna. I fortsättningen kan de åka hemifrån direkt till arbetet på morgonen, säger Dan Olofsson.

Trafiken på sträckan Falun–Stockholm bemannas i dag med medarbetare som är stationerade på andra orter i landet. Det nya behovet av personal motsvarar ett 60-tal arbetstillfällen, varav de flesta kommer att vara på plats under hösten 2013.
Förutom lokförare och ombordpersonal så kommer det även att finnas arbetsledning i Falun. SJ har redan i dag fastanställd driftledningspersonal stationerad i Krylbo, samt personal i resebutiken i Borlänge.
Rekryteringen till den nya åkstationen i Falun kommer att pågå under våren.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se