Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan det mesta hända

Europas största cirkustält står just nu på Lugnet. Det är Cirkus Scott som hade premiär med på torsdagen. Cirkusen som bjuder på det mesta med ett ”kanonhopp” av Robin Valencia som höjdpunkt.

Cirkus har nästan alltid funnits. Förr var det ofta lite enklare shownummer som publiken bjöds på. Nu är det mer ”drag” och aktion.

Det var det också på torsdagskvällens föreställning. Höjdpunkten var när Robin Valencia flög 30 meter över publiken i ett ”kanonhopp”.

Just variationen är det som imponerar mest. De olika inslagen var heller inte för långa utan det var tempo och variation med dans- och sångnummer samt uppträdande med olika djur.

Flera höjdpunkter fanns. Tjejen som jonglerade med fem bollar eller truppen som byggde fem personer hög figur är någon som imponerar.

Det som kändes lite upprepande var temat om jakten på Merlins trollstav. Förmodligen var det kanske inte så lätt för publiken att förstå det hela heller som egentligen utspelade sig på 1000-talet. I alla fall slutade historien och jakten lyckligt.

Det viktigaste är att publiken trivs och det gjorde den.

Cirkusen öppnade också två tummar före själva föreställningen. Här fick det ungdomliga gardet chansen att prova olika övningar som förekommer på en cirkus. Många passade på att testa sina talanger.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se