Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här sänder man skönhet via nätet

Det är från Vansbro skönheten kommer och det med paket, djupt inifrån de stora lokalerna. Julhandeln har nått nya höjder och det med fingertoppskänsla, hårt arbete och internet.

Paketen med skönhetsprodukter lämnade Vansbro i strid ström före jul, men då var också köerna långa i den egna butiken.
– Butiksförsäljningen ökar, men det är internet­handeln som är det stora för vår del. Nio procent säljer vi genom butiker, resten beställs via internet, säger Lykos vd Rickard Lyko.
– Fast även om vi är framgångsrika med vår internet­handel så kommer den fysiska handeln att leva kvar och den kommer inte att försvinna, säger Rickard.
Det innebar att det levererades julpaket i massor från Lyko, men att slå in skönhetsprodukterna får kunderna göra själva.

Den ständigt växande personalstyrkan, för närvarande 70 anställda, hinner inte slå in paketen. Utan istället handlar det om att plocka, kontrollera och packa från det jättelika lagret med över 20 000 olika artiklar. Artiklar som kommer från svenska grossister och leverantörer, men också ett antal egna produkter. När tidningen hälsar på är det för sent att beställa julklappar men butiken är full av kunder som gör de sista inköpen före jul.
– Vi har lanserat en ny hemsida och det förde med sig en del problem men nu är den igång och fungerar bra. Trots de problem vi hade just när vi bytte hemsida så kan vi nu summera en all time high vad gäller försäljningen inför jul. Allra störst var trycket den 25 november då lönerna var betalda och julhandeln drog igång.

Bakom försäljningsframgången ligger ett hårt arbete med marknadsföring och annonsering.
– Det handlar om både tv-reklam men också annonsering via nätet och att vi är sökbara på Google. Det är en långsiktig satsning som nu ger resultat, säger Rickard.
Reklamfilmerna produceras i egen studio.
– Vi har ung personal och vi känner att de uppskattar att kunna jobba här. Min förhoppning är att de uppskattar att vi låter dem växa med verksamheten och vi hoppas kunna få behålla dem i många år.

Tillsammans har Rickard och hans personal gjort Sverige vackrare och Vansbro rikare.
– Kommunen har ställt upp väldigt bra för oss, berömmer Rickard och kommunalrådet Per-Anders Westhed returnerar berömmet.
– Lykos är ett oerhört värdefullt företag för kommunen.

Nisse Schmidt/DT
mt.red@dt.se