Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här ska byggas nytt

Nu börjar bygget av 89 smålägenheter i kvarteret Brigaden. Under onsdagen togs första spadtaget.

– Inflyttning för nya hyresgäster beräknas bli i april 2015, säger Ingrid Forsell, Kopparstadens projektledare.
60 enrummare, 21 tvårummare och åtta trerummare är planerade i sex olika hus i det nya kvarteret Brigaden.
Under onsdagsförmiddagen togs det första spadtaget av kommunalrådet Jonny Gahnshag, Kopparstadens ordförande Kim Söderström, Kopparstadens projektledare Ingrid Forsell, entreprenören Byggarnas VD Mikael Lusth och Kopparstadens försäljningsansvarig Frida Lacis.
– Det här är ett väldigt kul projekt! Dels för att vi har brutit kursen med kostnadsutvecklingen och har kunnat pressa hyrorna. Dels för att det är mindre lägenheter, som vi verkligen behöver, säger Jonny Gahnshag.

Kvarteret Brigaden ligger på regementsområden, där helikopterplattan tidigare har legat. Efter en upphandling under våren blev Byggarna huvudentreprenör.
– Det här känns jättebra. Vi har anlitat en lokal firma som använder närproducerade material så gott det går, säger Ingrid Forssell.
Bygget följer kommunens klimatstrategi och fastigheterna kommer att bli minienergihus.
Samtidigt som första spadtaget togs öppnade kopparstaden intresseanmälningen för lägenheterna. Frida Lacis tror att det kommer att bli ett högt tryck på bostäderna.
– Små lägenheter ligger väldigt rätt i tiden och det är precis vad vi behöver. Tidigare har det mest byggts för kärnfamiljen. Det här blir mer för ensamstående och singlar.

Emy Krüger
emy.kruger@daladem.se