Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Har väl en idé om vad jag vill göra"

Annons


Johan Ryno bestals en möjlighet att avgöra för Leksand under ordinarie tid. Med mindre än två minuter kvar av tredje perioden blev han felaktigt avblåst för offside när han var helt ren med målvakten.
- Ganska solklart när man ser på jumbotronen att det inte är offside. Men fel begås av både spelare och domare men det är klart det är tråkigt i det skedet av matchen, sade han.
Men Ryno skulle ändå bli matchhjälte i straffläggningen. Frölunda började med att göra mål genom Andreas Johnsson. Sedan bränner Jens Jakobs, Magnus Kahnberg, Patrik Hersley och John Klingberg sina straffar. När Ryno skrinnar ut för sista straffen har han pressen på sig, han måste göra mål för att Leksand ska kunna vinna. Och han gör inget misstag, han skjuter ett distinkt skott bredvid Lasse Johansson i Frölundamålet.
I fjärde omgången bränner Frölunda sin straff och plötsligt har Leksand chansen att avgöra och Ryno får chansen igen och sätter pucken på nästan samma sätt, den här gången på andra sidan Johansson.

Hur går tankarna när du ska lägga en straff?
- Man har väl en idé om vad man vill göra sedan är det inte alltid det blir så men i dag funkade det bra.

Kollar du hur målvakten agerar eller fullföljer du planen?
- Kommer jag med fart som jag gjorde idag fullföljer jag. Går det långsammare tittar jag lite mer på vad målvakten gör.

Vad säger du om Frölunda?
- Frölunda har ett bra spel, med många unga hungriga spelare med bra fart. Jag tycker även de var svåra att spela mot i bortamatchen. Vi får vara nöjda med att vi hittat ett sätt att vinna två matcher mot dom, sade Johan Ryno.

Lars Ingvar Eriksson