Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häradsbygden har hittat ett sätt att vinna matcherna på

Ludvika jagar visserligen tabelltoppen, men efter seriesuveränerna Valbo hittar vi en rejäl uppstickare i Häradsbygden.
– Vi har helt enkelt fått ihop ett mycket bra lag, säger Leksands-profilen Jens Nielsen som tränar laget.

Nästjumbo under förra säsongen, allmänt klassat som ett stryklag. Nu har dock förändringens vindar börjat blåsa över Häradsbygden som under säsongsinledning varit det stora utropstecknet i division 2.
Bakom framgångarna står nya tränarduon Jens Nielsen och Mattias Blomstrand. En väl kompletterande duo.
– Mattias jobbar väl mest med backsidan medan jag tar det andra, förklarar Jens Nielsen som efter 15 säson-ger i Leksand A-lag vet vad det handlar om.
– Vi har hittat ett sätt att vinna matcherna på. Det har ofta varit jämnt därute men vi har lyckades avgöra till vår fördel.

Bortsett från en ny tränarduo så finns det så klart även andra förklaringar.
– Denna säsong finns det en större trupp att arbete med. Nu är vi alltid åtminstone tre femmor.
Dessutom har Häradsbygden ett väl fungerade samarbete med Leksands IF där juniorspelare lånas in och får nyttig speltid i senior- ishockeyn.
Bortsett från Häradsbygden och Ludvika har dalalagen det tufft i serien.
Avesta som inför säsongen siktade på en topplacering har inte riktigt lyckats nå upp till denna målsättning.
– Men jag känner ingen fara på taket ännu, vi har inte hunnit långt in på säsongen och jag tycker vi förtjänat någon mer poäng än vad vi hittills tagit, förklarar tränaren Andreas Högosta.
– Vi har spelat ganska bra då vi skapat mycket, skjuter många skott men vi har haft lite svårt att få in pucken helt enkelt.
Med sina sju inspelade poäng ligger man för närvarande lite i ingenmansland.

Precis som nykomlingen Älvdalen.
– Vi är så klart nöjda med den position vi har, med tanke på att vi är nykomling. Målet är helt klart att undvika nedflyttning och det har stundtals sett riktigt bra ut, säger Älvdalens lagledare och ordförande Lars Andersson.
Efter många år i division 3 har det nu blivit ett rejält uppsving för klubben.
– Vi har en stor publik, bättre drag i ungdomssektionen och vi känner även stort stöd från sponsorerna, förklarar Andersson.
Rent sportsligt var det givetvis ett steg att ta för spelarna, men Lars Andersson tycker man klarat av det bra.
– Vi har lyft oss sen förra ssäongen, även om det såklart går lite fort ibland. Du får inte längre de där extra sekunderna på dig, men generellt sätt är vi nöjda även om det känns som vi har slarvat bort en del poäng.

Det dalalag som börjat sämst är tabelljumbon Ore, vars poängskörd är oroväckande likt förra säsongens.
– Men vi känner stor optimism inför fortsättningen. Vi har haft lite dåligt med folk men har nu börjat få in lite nya spelare som förhoppningsvis kommer ge oss tre fulla kedjor, förklarar lagledaren Anton Forsell.
Något överraskande är dock det faktum att tabelljumbon är det enda lag som plockat poäng av serieledarna Valbo.
– Med tanke på detta så är vi medvetna om att vi kan ta poäng av alla, men hittills har vi inte haft det riktiga flytet.
– Det känns som resultaten inte riktigt har speglat matchbilderna, men har man dåligt självförtroende och släpper in det första målet kan det vara tufft att komma tillbaka in i matcherna, säger Anton Forsell.

Andreas Helmersson