Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hardcore Superstar utlovar energi på scenen

Hardcore Superstar har länge bevandrat den svenska hårdrocksterrängen, men några planer på att varva ner finns inte. På torsdag besöker bandet Sabaton Open Air-festivalen i Falun.
– Var redo när vi kliver på scenen för det kommer bli drag, utlovar sångaren Jocke Berg.

På torsdag kväll gästas Sabaton Open Air-festivalen av sleaze- och hårdrocksbandet Hardcore Superstar. När DD pratar med sångaren Jocke Berg är han förväntansfull och laddad. Bandet har inte besökt festivalen tidigare men av den tunga rockprofileringen tror han att det kommer bli fantastiskt tryck.
– Vi kommer som alltid göra en scenshow med mycket energi och bjuda in publiken att hänga med.

Att just Falun kommer bjuda till är enligt Berg inte någon högoddsare. Han menar att det finns mycket rock i dalapubliken och att det inte är en slump att en sådan hårdrockstillställning startade just där den gjorde.
– Dalarna är alltid fest och vi får alltid bra respons här, menar Berg, som dessutom tror på extra tillströmning i år när Peace & Love-festivalen ju tyvärr fick ställas in.

Vad händer härnäst för er?
– Vi släppte ny skiva i mars och är ute och turnerar med den nu. Vi har ett par festivaler kvar i sommar sen ska vi till México i oktober och efter det blir det en Europaturné i november och december.

Bandet bildades 1997, men det finns inga planer att varva ner eller profilera om sig. De vill fortsätta göra bra skivor, turnera och spela rock så länge det bara går – ”köra rätt in i kaklet” som Berg själv utrycker det.
– Man kan hålla på hur länge som helst. Det låter kanske hemskt att säga men hårdrocken håller på att bli folklig på samma sätt som melodifestivalen, skrattar Berg.

Kalle Sundin
kalle.sundin@daladem.se