Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig klubbrock Danko

Danko Jones, Bombus
Var: Liljan, Borlänge
När: Torsdag 14/11
Publik: Cirka 400
Betyg: 4

Så ja. Så ska Danko Jones upplevas. På en klubb med bra ljud.
Spelningen på Liljan i Borlänge var riktigt bra.

Danko Jones har för mig varit lite av ett utfyllnadsband. De har spelat på festivaler och gjort ett helt okej intryck, men ändå har deras trio-rock varit lite för mellanmjölkig för att funka och vara riktigt intressant på de stora scenerna.
Därför är det härligt att äntligen få se kanadensarna i den miljö musiken är gjord för: rockklubbar.

Här på Liljan känns de brutalt distinkta riffen ända in i benmärgen. Här gör det inget att bandet är en trio, de behöver inte vara fler för att fylla ut varken scen eller ljudbild, det blir egentligen bara mer renodlat och tajtare tack vare det.
Det här är väl framförd rock i sin finaste form. Bäst funkar, som oftast, det något äldre och välkända materialet. Det blir fin allsång och bra tryck i publiken under exempelvis "Fist date".

Någon påpekar efter spelningen att forntfiguren, Danko Jones, inte pratar lika mycket den här kvällen jämfört med andra spelningar. Han är ju lite av en entertainer även i mellansnacken, och nog får vi en hel del av den varan i kväll också. Om det är mer eller mindre än vanligt har jag dålig koll på, men jag tycker det kändes lagom.

Förbandet, svenska Bombus, är lite av rockkritikers nya stora älsklingar. De ger kompromisslös, Motörhead-inspirerad rock utan krusiduller. Det är välspelat och bra, även om den stora publiken uteblir. Och även fast det inte finns mycket att klaga på ur stabil rock-perspektiv så tenderar spelningen att bli lite jämntjock.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se