Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harnäs vill ha permanent skola

Harnäs skola väljer helst en permanent skolbyggnad. Skolfolket fick möjligheten välja efter att familje- och utbildningsnämnden konstaterar att det på lång sikt finns underlag för många barn i byn.

Valet var mellan att få en snabb temporär lösning med modul eller en permanent byggnad. Valet i Harnäs föll på det senare. Skolan fick själva bestämma om de orkade vänta på att ett nybygge blir klart.
– Ett sådant bli klart i bästa fall till april 2014, säger förvaltningschefen Ronny Kihlander.

Nu har i alla fall tekniska kontoret fått uppdraget att räkna fram kostnaden och fastslå en tidsplan för arbetet. Det blir sedan upp till politiker att besluta om bygget.
Den nya byggnaden kommer att bli en tillbyggnad på 150 kvadratmeter och ska inrymma ytterligare en avdelning till och kök.

Ytterligare ytor kommer att frigöras genom att det gamla köket i skolan blir avdelning.
– Men vi har ännu inte kommit så långt att vi vet om det nya blir förskoleavdelning eller fritids.
Samtidigt pågår arbetet med att få bort den kö som finns till omsorgen och till fritids. Där måste tillfälliga lösningar sättas in till nya byggnaden är på plats.

Christer Nyman
christer.nyman@daladem.se