Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt drabbad butik - fyra rån sedan 2008

Kanske är det läget som gör det, i utkant av bebyggelsen med skog i ryggen.

Av någon anledning har just Preem vid Jungfrurondellen kommit att drabbas av ovanligt många rån, ett av dem ännu inte uppklarat.
I augusti 2008 stannade en taxi utanför butiken och en i dag 25-årig man klev in. Medan taxin väntade rånade han butiken på drygt 6 000 kronor och hann dessutom med att försöka knivhugga en anställd som försökte gripa honom.
25-åringen greps och dömdes till skyddstillsyn med behandling för sina missbruksproblem. Han misskötte sedermera behandlingen och dömdes till fängelse. 25-åringen är för övrigt just nu på flykt, efterlyst efter att ha misskött ännu en behandling.
Sommaren 2009 kom en 19-årig känd kund i butiken in och tvingade till sig ett par tusen genom att hota personalen med ett järnrör. Offren kände igen honom och bad honom sluta men han förklarade att han funnit kylskåpet hemma tomt och var trött på att vara fattig. Han greps samma kväll, slapp häkte och dömdes så småningom till skyddstillsyn med samhällstjänst.
Vid 23-tiden 27 mars 2010 klev en ännu okänd man in på macken, visade upp vad som uppfattades som en pistol och försvann sedan med en mindre summa pengar. Rånaren hade en tröja med texten ”Billabong” och försvann mot stan.
Rånet har aldrig klarats upp.

Gubb Jan Stigson