Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

- hävdar olyckshändelse

Annons

Polisen hade redan varit hos paret. Klockan 14.48 den 24 juli ringde den 36-åriga kvinnan SOS Alarm och grät. En polispatrull skickades dit, fann henne och hennes 50-årige man berusade men lugna. De lämnades i fred. Klockan 18.52 ringde kvinnan åter SOS alarm:
– Jag har blivit slagen och jag körde...(gråter)... jag körde en kökskniv...(snyftar)... i hans lunga, han blöder så hemskt.

När polis åter kom till parets lägenhet fann de mannen svårt blödande från ett knivhugg i bröstet. Kvinnan greps och 50-åringen kördes till Falu lasarett där han opererades för ett nio centimeter djupt hugg i bröstkorgen. Han hade gått runt i lägenheten med ett blödande sår och till slut blivit stående i hallen där golvet var nersölat med blod.
När han fördes ut i ambulansen sa mannen:
– Det var...det var... det var (hustruns namn), det var min fru som högg mig, faktiskt.
På onsdagen åtalades den 36-åriga kvinnan för försök till mord, misshandel, narkotikabrott och bedrägeri. Hon nekar till allt.

Olycka?

50-åringen har berättat om ett bråkigt förhållande, hur han själv avtjänat fängelse för våld mot hustrun och hur grälet den aktuella dagen övergått i handgriplighet. Hur han till slut provocerande uppmanat henne att "göra slut på honom". Sen vet han inte riktigt vad som hände.
– Jag kände bara en intensiv smärta - och så började jag blöda, berättar han i förhör.
Kvinnan har helat tiden nekat till mordförsök. I det inledande förhöret nekar hon bara och vägrar prata utan försvarare. I senare förhör hävdar hon att mannen gång på gång trugat på henne kniven, att hon till slut tagit emot den för att lägga undan den och att mannen sen snubblat och fallit på den så olyckligt att han skadades.
Kniven hittades utanför huset. Det har konstaterats att hugget i sig inte varit livshotande.

Berusade

Vice chefsåklagare Gun-Britt Ström hävdar med stöd av mannens berättelse och de bandade samtalen med SOS Alarm att 36-åringen stuckit kniven i mannen i avsikt att döda honom. Hon åtalar också kvinnan för misshandel i samband med polisens första besök hos paret. Kvinnan hade då slagit en prydnadssko i sten i hans huvud.
Kvinnan hade 3,22 promille alkohol i urinen när hon greps. Både hon och mannen har berättat om omfattande alkoholkonsumtion under lång tid.
36-åringen hade dessutom spår av amfetamin i kroppen varför hon åtalas också för narkotikabrott, vilket hon förnekar. Slutligen åtalas hon för internetbedrägeri sedan hon i maj annonserat ut en klänning och fått betalt av en kvinna i Skåne utan att sen leverera någon klänning. Hon förnekar också det.
GUBB JAN STIGSON