Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HDL fördubblar produktionen nästa år och säkrar jobb framöver

Plåtmekano blev Finnveden som blev Hydroforming Design Light (HDL). Det högteknologiska verkstadsföretaget går som tåget och ska fördubbla produktionen under 2012.

Kris. Stagnation. Stopp. Inte på HDL i Vansbro. Där snurrar hjulen för fullt. Och nästa år fördubblas kapaciteten.
Företagets vd Alvar Palmcrantz vill inte avslöja värdet på den senaste ordern. Men att det handlar om ett mycket stort belopp är helt klart.

Stororder

Ordern kommer från ett tyskt lastbilsföretag. Det gäller delar till ett avgasreningssystem, berättar Palmcrantz.
- En stororder. Det kan jag säga. Beställningen innebär en fördubbling av vår produktion nästa år och säkrar jobben för lång tid framöver.
HDL är världsledande på plåt- och rördetaljer. Produkterna görs i egentillverkade maskiner och är extremt lätta och hållfasta.

Kompetens

Mycket verkstad och lite snack. Det är HDL:s melodi. I företaget finns en enorm teknisk kompetens. Alla är inte utbildade men alla är synnerligen bildade, säger Palmcrantz.
- Undrar jag över något, står det en modell på bordet nästa dag, säger Alvar Palmcrantz och skrattar.
Är det optimalt att ha verksamheten i Vansbro? Skulle inte HDL ligga närmare de stora marknaderna?
- Här finns kompetensen. Våra avstånd är inga problem.
- Det kostar bara 3 000 kronor extra att skicka en container till Tokyo i stället för till Malmö, säger Alvar Palmcrantz.
MATS RÖNNBLAD
072 - 20 611 20