Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedemora orkade inte hela vägen

Hedemora bjöd bra motstånd mot gästande Hudiksvall men fick inga poäng med sig utan föll med 4-6 (2-2,1-2,1-2).

Hudiksvall var klara favoriter innan matchen, topplag som de är. De visade också klass i fredags när de fullkomligt körde över Borlänge med 9-1. Hemmalaget överraskade dock positivt i matchinledningen och ledde med två noll efter halvaperioden, innan gästerna kunde både reducera och kvittera innan pausvilan.

Hedemora fortsatte att kämpa väl medan Hudiksvall tappade humöret och drog på sig många utvisningar. Men effektiviteten var lika med noll och det enda målet i powerplay gjorde Hudiksvall i nummerärt underläge.
Sju skott på mål för Hedemora under hela perioden, trots alla powerplay, är ju på tok för dåligt. Lagdelarna hamnade ute efter sargen och bakom mål, och där är det inte lätt att få till avslut mot mål.
Inte ens i spel fem mot tre kunde Hedemora göra mål. Istället kunde gamla Hedemoraspelaren Jonas Kapla ge sitt lag ledningen för första gången i matchen precis innan periodpausen.

En ledning gästerna aldrig släppte. Hedemora orkade inte stå emot. Hudiksvall hade bättre avslut och kom snabbare mot mål efter lyckade spelvändningar.
En rättvis seger men Hedemora har all heder för sin insats som det brukar heta. Det har hänt mycket med det unga laget sedan seriepremiären. Positivt i sista perioden var att man äntligen fick göra mål i ett powerplay.

Hedemoras Alf Spolander var inte riktigt nöjd efter matchen:
– Vi gör tre enkla misstag och det straffar sig på en gång mot ett sådant här pass bra lag som Hudiksvall. Sedan måste vi träna på powerplay verkar det som. Men vi krigar bra hela matchen och det gör mig stolt. Ett steg framåt var det men vi skall bli ännu bättre avslutar Alf Spolander.
Bra i Hedemora Jonas Suvanto, stabil back som vanligt. Bra framåt var Joel Källström-Englund och Jens Eriksson.

Jan-Ove Johansson