Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedemora rasade efter halva matchen

Det vill sig inte för Hedemora. Onsdagskvällens förlust, 3–8, hemma mot Lindlöven var lagets nionde raka match utan trepoängare.
Senaste segern kom mot Lindlöven borta i mitten av oktober.

Det var en jämn första pe- riod med flera chanser för Hedemora att komma med i målprotokollet. Närmast var ett stolpskott. I stället tog Lindlöven ledningen.
1–1-kvitteringen kom dock endast 22 sekunder in i andra perioden. Anfallsmässigt såg det bra ut för Hedemora, även om man hade kunnat önska större effektivitet framför mål. Man spelade faktiskt jämnt med gästerna halva matc-hen – innan raset kom.

Defensivt fick Hedemora allt större problem ju längre perioden gick. Laget blev ängsligt och backade hem. 1–1 blev 1–4 innan Hedemora bytte målvakt, men då var matchen redan avgjord. Resten blev en transportsträcka för Lindlöven.
Hedemora har varit hårt skadedrabbat den senaste månaden.
– Skador hör till, det drabbar alla. Men vi har varit riktigt hårt drabbat de sista matcherna. Med vår tunna trupp klarar vi inte av det, säger tränaren Alf Spolander.

Nu har Hedemora två riktigt svåra matcher mot Hudiksvall och Åker/Strängnäs.
– Men vi har allt att vinna, säger Spolander. Ingen kan begära att vi skall ta poäng av dessa topplag.
Bra i Hedemora var backen Samuel Blucher och Andreé Eriksson framåt. Unge Simon Moberg debuterade förra matchen och var bra.
Jan Ove Johansson