Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedemora stod upp bra

På förhand var Åkers/Strängnäs klara favoriter när laget gästade Hedemora. Helt enligt tipsen kunde man också vinna med siffrorna 1-4 efter periodresultaten (0-2,1-0,0-2).
Men Hedemoralaget stod upp bra och höll jämna steg en bra bit in i sista perioden.

Första tredjedelen var relativt jämn när båda lagen spelade med fullt lag.
Men på sin andra powerplay gjorde bortalaget sitt första mål för kvällen som sedan snabbt följdes upp med ett andra. Lite oturligt för Hedemora, som fram till dess hade visat ett respektlöst spel även om gästerna haft mest puck.

Mellanronden slutade med 24–10 i skott men den vanns med 1–0 av Hedemora. Den fortsatte med samma matchbild, jämnt och överraskande bra motstånd av Hedemora så länge man spelade fem mot fem.
Men Hedemora drog på sig massor med utvisningar i slutet av perioden och Åkers spelade med 5-4 och 5-3 väldigt länge.
Även slutronden inleddes med ett längre spel i 3 mot 5 där Hedemora försvarades sig tappert och med stort hjärta.
Sen tog dock Åkers över och två mål inom loppet av knappt två minuter säkrade en rättvis bortaseger.

Hemmatränaren Alf Spolander var mycket nöjd efter matchen:
– Jag går härifrån med högt huvud. Vi gör det väldigt bra och vi lär oss match efter match. Vi har en kort period i första där vi släpper in två mål och en liknande period i tredje där vi också släpper in två mål. Men sedan spelar vi jämnt. Vi fick också mycket beröm av gästerna för vårt unga duktiga lag.
Han är dock kritisk till domarnas nya tolkningar av utvisningarna:
– Det är jättekonstigt och drabbar alla lag, avslutar Alf Spolander.
Åkers var spelskickligare och betydligt mer rutinerade än det unga hemmalaget. Laget har flera spelare som har spelat på högre nivåer och att de borde vara en av seriefavoriterna är helt i sin ordning.

Bäst i Hedemora var målvakten William Lind, tillsammans med kedjan Joel Källström Englund, Fredrik Hagman och Alfredo Pettersson.

Jan-Ove Johansson