Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boende framförde sina åsikter om Långshyttan

Annons

En uppfräschning av centrum. Det var vad långshytteborna mest av allt önskade när det bjöds in till möte om lokala serviceplaner.
Långshyttan är den femte och sista ort som dessa möten genomförs på, och ett 30-tal personer hade infunnit sig.

Tyvärr var det lite glest med uppslutning till mötet om lokala serviceplaner i Långshyttan.
Både kommunalrådet Ingvar Damm, s, och oppositionsrådet Gertrud Hjelte, c, saknades.
Däremot var uppslutningen från kommunens tjänstemannasida betydligt bättre.
Ett 15-tal långshyttebor hade kommit till träffen och tillsamman med politiker och tjänstemän blev det sammanlagt ett 30-tal personer som fans på plats i Folkets hus på onsdagskvällen.

Aktivt föreningsliv

Kommunens utvecklingssekreterare Ulla Burell fick inleda och konstaterade att tanken med dessa möten kring lokala serviceplaner har varit att besöka de orter utanför Hedemora stad som har en egen butik.
Och där Långshyttan nu är den sista anhalten.
Per Fontin tog sedan över och hade samman upplägg nu som vid de övriga träffarna. Och där han inledde med att be deltagarna att lista vad som i dagsläget finns i Långshyttan. Listan blev både lång och bred, och av den genomgång som gjordes kan man konstatera att de finns såväl ett aktivt näringsliv som föreningsliv på orten. Pizzeria, tre damfriseringar, två tankställen, bank och begravningsbyrå var något av det som räknades upp .

Efterlyste polis

Nästa fråga som per Fontin bad åhörarna fundera över var vad som Långshyttan saknar.
Även här blev listan lång och som exempel kan nämnas polis, papperskorgar, hundlatriner, bättre bussförbindelser, lokal-TV till villor och föräldrar på stan.
Som en avslutning på kvällen ville Per Fontin att åhörarna än en gång skulle tänka över vad som saknades och lägga fram de tre viktigaste sakerna.
En allmän uppsnyggning av centrum var det som många framhöll som det viktigaste. Men också saker som polis, en bemannade bensinstation och camping efterlystes.
Och inte minst bättre kommunikationer, något som Otto Stjernquist sammanfattande på följande vis:
- Det är inte långt mellan Långshyttan och Hedemora, men mellan Hedemora och Långshyttan är det långt.
Tanken är nu att denna träff om en tid ska följas upp med ytterligare ett möte där som det som nu framkommit ska diskuteras vidare.
MIKAEL ERIKSSON

Mer läsning

Annons