Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedemora Friidrott bjuder in föräldrar till en kick-off

/

Annons

Nu tas nya tag för att få fart på friidrotten i Hedemora. Detta då Hedemora Friidrott bjuder in till ett informationsmöte på söndag. Föreningens ordförande Beate Ericsen säger att man vill fånga upp föräldrar till friidrottsintresserade barn och börja bygga en ny verksamhet från grunden.
Fritidschef Kjell Rosén är positiv till initiativet och ser fram mot att friidrotten ska ha en fungerande verksamhet när Vasaliden står klar att tas i drift hösten 2009.

I nuläget finns ingen fungerande friidrott i Hedemora. Förklaringen är enkel - det finns ingen anläggning för att utöva friidrott.
- Vi har inte haft någon verksamhet på flera år, säger föreningen Hedemora Friidrotts ordförande Beate Ericsen.

Fina traditioner

Det finns dock mellan tio och femton ungdomar som åker till Säter för att träna och tävla.
I takt med att Vasaliden växer fram stiger också förhoppningen att det ska bli fart på friidrottandet i Hedemora igen. Ty Hedemora är en stad med flera fina friidrottstraditioner.
Beate Ericsen säger att man vill börja från början när verksamheten ska väckas ur sin Törnrosa-sömn. Därför vänder sig föreningen nu till föräldrar med barn i åldrarna fem till sju år. Och de som har ett intresse för friidrott. Föräldrarna kommer att erbjudas utbildningar och för barnen handlar det till en början om att delta i en idrottsskola och lära sig grunderna.
Man vill nu få till en grupp som ska utveckla friidrotten, och där verksamheten ska var i full gång när Vasaliden hösten 2009 invigs.
- Det kommer att gå hand i hand, konstaterar fritidschef Kjell Rosén om arbetet med att bygga Vasaliden och bygga den nya verksamheten.

Inomhusträning

Och att man valt att ha en separat arena för kastgrenarna ser han som positivt då det går att köra flera grenar parallellt och det inte finns någon risk att någon skulle bli skadad.
Från kommunens sida har man även kikat på att hitta träningstider inomhus under vintern. På söndagar mellan 14 och 16 finns det halltider lediga.
Hedemora Friidrott har även tagit hjälp av SISU idrottsutbildarna och Sören Karlsson kommer att medverka vid söndagens träff. En träff som vänder sig till föräldrar och där man föreningen vill fånga upp de som har ett intresse för friidrott. Dessutom kommer Beate Ericsen och Hans Mases från Hedemora Friidrott att medverka.
MIKAEL ERIKSSON

FOTNOT: På söndag klockan 15 på Wienerkonditoriet hålls träffen.

Annons