Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Damm, s, är lugn Sponsring ska lösa ekonomin

Annons

Den nya idrottsarena Vasaliden kommer att bli dyrare än budget. Runt tre miljoner kronor handlar det om. Men kommunalrådet Ingvar Damm, s, är lugn att det ska lösa sig då man just nu är i färd med att jaga sponsring till arenan.
Han tror att det innebär att kommunens kostnad därmed kan bli lägre än budget.

Kommunfullmäktige har beslutat att anslå drygt 18 miljoner kronor till byggandet av den nya idrottsanläggningen Vasaliden.
Anbud har nu tagits in och beslut om vilket anbud som ska antas måste fattas före utgången av mars. Annars blir de anbud som lämnats in ogiltiga och processen måste göras om.

Uppdrivna priser

Kommunalrådet Ingvar Damm, s, säger att byggmarknaden är överhettad och att priserna har drivits upp sedan anbuden kom in, något som gör att hela bygget fördyras om man inte kan anta något av de inlämnade anbuden.

Utökar med 15 meter

Samtidigt är det klart med att man även planerar att utöka anläggningen något, det handlar om cirka 15 meter extra i den södra delen. Detta då man planerar för en uppvärmningslinga i den södra delen av ravinen och för att en passage till och från den slingan ska ske säkert och inte behöva ske genom den säkerhetszon som kastarenan har behöver anläggningen utökas. Samtidigt sker en viss utökning då man beslutat att flytta staket på sidan som vetter mot församlingshemmet.

Handikappanpassning

Dock kommer hela bygget att fördyras med i runda tal tre miljoner kronor. Anledningen till den fördyringen är att anläggningen måste handikappanpassas, något som inte fanns med från början, vidare kommer speakertornet att ändras och så handlar det om målställningarna som blivit dyrare.
Ingvar Damm låter lugn på rösten när han säger att kommunen inte ska behöva drabbas av de extra kostnaderna. Kultur- och fritidschef Kjell Rosén har getts i uppdrag att söka sponsorer som kan medverka till finansieringen av bygget. Det är en lösning som Ingvar Damm tror kommer att bli mycket lyckad och som kommer att väga upp de tre miljonerna.

Mer läsning

Annons