Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Dahlström påtalar vikten av att Hedemora får en egen kvinnojour

Annons

Lena Dahlström ger inte upp tanken på att Hedemora ska kunna få en egen kvinnojour.
- Visserligen har jag hoppat av mycket, men det här är för viktigt, konstaterar hon.
Därför tar Lena Dahlström nya tag för att få ihop kvinnor till den kurs i kvinnojourskunskap hon vill starta.

I vintras gick Lena Dahlström ut med ett upprop för att samla kvinnor till studiecirkel där man skulle få kunskap om att driva en kvinnojour. Gensvaret blev inte så stort som hon tänkt och därför kom studiecirkeln aldrig i gång.
I stället blev det en kväll med information av Agneta Massimov som var aktiv när Hedemora tidigare hade en egen kvinnojour.

Tagit nya tag

Men nu har Lena Dahlström tagit nya tag. Och hon har sju namn med intresserade kvinnor på en lista men för att komma i gång säger hon att hon behöver 15 namn. Hon låter positiv när hon säger att hon tror det ska vara möjligt att få ihop de namnen.
Under den tid som gått har miljöpartisten Karl-Erik Pettersson skrivit en motion på ämnet vilket, enligt Lena Dahlström, resulterat i att man fått stöd från kommunfullmäktige om att få tillgång till en lägenhet till kvinnojouren.

Inte åka snålskjuts

I dagsläget är det kvinnojouren i Avesta som får gå in och ge stöd till de hedemorakvinnor som söker hjälp. Lena Dahlström säger att Hedemora inte kan åka snålskjuts på andra kommuner utan att man behöver ha en egen kvinnojour. Men det är även bra om Hedemora kan erbjuda kvinnor från andra kommuner ett skyddat boende om de behöver. Lena Dahlström pratar om att kunna nätverka med andra kvinnojourer, och hon har även blivit inadjungerad i styrelsen för kvinnojourernas daladistrikt.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.seFotnot: Den som vill anmäla sitt intresse kan ta kontakt med Studiefrämjandet

Annons