Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar sommaren vid Vikmanshyttans bruksmuseum

Annons

Rekordsiffror kommer det att bli redan under den första dagen när sommarsäsongen vid Vikmanshyttans bruksmuseum idag drar igång.
- Vi startar med dunder och brak, säger en nöjd och glad Kjell Gustafsson.
Det som får inleda är den mycket populära växtmarknaden.

Växtmarknaden vid bruksmuseet i Vikmanshyttan har vuxit och vuxit. Den arrangeras av Vikmanshyttans hembygdsförening och Trädgårdsamatörerna gemensamt.
- De ringde och bad om mer bord, berättar hembygdsföreningens Kjell Gustafsson.
Trycket är stort att få delta i marknaden och Kjell räknar med att det kommer att finnas mellan 50 och 100 försäljare på plats i dag lördag när sommarsäsonegn startat kl 11.
- Det är en fanatastisk stor dag, säger han vidare, och tillägger att man laddat upp ordentligt för att kunna serva och hjälpa alla de som kommer att söka sig till bruksmuseet.
Och det kommer att finnas växter av alla de slag för de som vill passa på att utöka sina odlingar. Lite som julafton fast det är sommar.
Men redan innan man starta säsongen har intresset varit stort för bruksmusset och det hara varit många gruppbesök.
- Vi kommer att ha öppet bruksmuseet mellan den 6 juni och 26 augusti, säger Kjell Gustafsson och tilläger att man under juni och augusti kommer att hållla öppet onsdag och söndag, och under juli är det öppet torsdag, fredag och söndag.
- Klockan 14 till 16, säger han.
Det finns många aktivitert i programbladet för sommaren. Och kommande helg är et dag för spelmansstämma i Vikmanshyttan. Den som är ansvarig för det är Gräntsetorparen, eller som han egentligen heter Gunnar Hedman.
Och den 15 juni är det dags för en träff med gamla veteranmotorcyklar och då kommer det att ljuda en liten annan musik från bruksmuseet. Men det är en musik som kan var nog så ljuv.
Midsommarfirnadet blir det i traditionell stil, och det blir även en denna somamr en gudstjänst.
Och med start den 25 juni komemr det varje onsdag fram till 6 augusti att vara underhållning och fika för penionärerna.
Säsongen avslutas som den inleddes. Den 23 auagusti är det dags för växtmarknad nummer två. Samma dag hålls även en höstmarknad.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Fotnot: Mer information finns på: www.bruksmuseum.se

Mer läsning

Annons