Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn Gustavsson ställer ut sin konst i den gamla kvarnen

Annons

Premiär i dubbel bemärkelse blir det i Norn på söndag. Dels är det första gången som den gamla kvarnen nyttjas som konstsalong. Och dels är det första gången som Torbjörn Gustavsson från Borlänge har en samlingsutställning.
Art giclee print kallas den konstform han nyttjar, rakt översatt till svenska blir det att spruta. Och med hjälp av en bläckstråleskrivare sprutar han färg på ett fotopapper för att skapa sin konst.
Spännande och fräcka bilder är det som Torbjörn Gustavsson nu visar upp.

Färg, form och sedan experimentera med dessa. Det är så konstnären Torbjörn Gustavsson jobbar för att skapa sina tavlor. I höstas var han ute på nätet och surfade. Han hittade då fram till ett lite annorlunda sätt att skapa. Bort åkte oljefärger och fram med datan i stället. Torbjörn Gustavsson berättar hur han numer målar en tavla med akrylfärger, tavlan scannas sedan in i en dator, och där fortsätter han att jobba med bilden. Och slutligen skrivs den ut med hjälp av en stor bläckstråleskrivare.
Art giclee print är namnet på den metod han numer jobbar med. Och det är mycket abstrakta tavlor som Torbjörn Gustavsson kan visa upp, och där han låtit färg och form dominera. Men det finns några lite mer föreställande tavlor också.
- Inspirationen bara kommer, säger han om hur tavlorna blir till.
Och tavlorna kommer verkligen till sin rätt där de nu finns upphängda i kvarnen i Norn. En kvarn som var i bruk fram till 1916. Och där kvarnen blivit till en konsthall, där gammal teknik möter den nya datortekniken.
För honom är det första samlingsutställningen, och att det blev just i Norn förklarar han med att han sommartid tillbringar mycket av sin tid där. Annars är han bosatt i en lägenhet i Borlänge.
Med start på söndag och hela juni månad ut kommer utställningen att finnas upphängd i den gamla kvarnen.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Fotnot: Vernissage blir det på söndag klockan 13,30

Mer läsning

Annons