Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre personer kunde rädda sig upp på en ö

Annons

Tre personer hamnade på fredagseftermiddagen i vattnet sedan de kantrat med sin optimistjolle på sjön Grycken. Ett stort räddningspådrag drogs i gång men de kunde konstatera att personerna själva kunnat sätta sig i säkerhet.

Räddningstjänsten larmades vid 18-tiden på fredagen till en befarad olycka med en brädseglare ute på sjön Grycken.
Uppgiften som räddningstjänsten fick vara att man sett något som man uppfattat som en brädseglare som hamnat i vattnet och tagit sig upp på brädan igen för att på nytt hamna i vattnet, och till slut kunde den larmade enbart se brädan som flöt om kring.
Och mycket riktigt var det en olycka som inträffat ute på Grycken. Men det var tre personer som hamnat i vattnet sedan den optimistjolle de gett sig ut i hade kapsejsat. Det som den som larmade hade sett var hur en av de tre personerna hade försökt fått segelbåten på rätt köl igen, dock utan att lyckas.
I stället kunde de tre simmande sätta sig i säkerhet på en ö. Därifrån hämtades de av två privatpersoner som med sina båtar kunde köra de tre till en väntande ambulans. Två hade blivit lättare nedkylda, medan de tredje, som hade våtdräkt, klarade sig helt utan några skador.
Förutom räddningstjänsten i Långshyttan kallades även en dykargrupp från räddningstjänsten i Falun in, men de behövde aldrig ingripa då dramat fått en lycklig utgång.

MIKAEL ERIKSSON
023-476 91 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Annons