Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedlund: ”Vi är starkare”

Sexa som nykomling i allsvenskan förra säsongen.
Nu ska Borlänge närma sig toppen.
– Det känns som att vi är starkare, säger tränaren Anders Hedlund.

Annons

Borlänge har inga planer på att släppa ifrån sig titeln ”Dalarnas bästa lag”. Omsättningen på spelare har visserligen varit stor, men tränaren Anders Hedlund tycker ändå att truppen är bättre än förra säsongen.
– Det klart att det kanske kommer att ta ett tag innan vi har spelat ihop hos, men vi har fler spelare som kan vara med och bidra i offensiven nu.

Några större taktiska förändringar i spelet blir det inte. Tyngdpunkten läggs i stället på att behålla glädjen som gjorde laget så framgångsrikt förra säsongen.
– Så är det. Kan vi behålla den goda stämningen, så har vi alla möjligheter att förbättra fjolårets placering, som är vårt mål.
Den yttersta toppen tror Hedlund kan bli svår att nå.
– Målet är som sagt att bli bättre än i fjol. Sedan får vi se hur mycket bättre det blir. Jag tror på en jämn serie, men håller Tillberga och Haparanda som favoriter.

Hösten har varit varm och förutsättningarna har därför varit långt ifrån optimala.
– Vi har inte kunnat träna så mycket på stor plan. Men det är ju lika för alla lag i serien som inte har någon hall.
Borlänge har två nya målvakter, Pete Pättiniemi från Finspång och Max Widegren från Borgia.
– Pete känns lite vassare än Max för tillfället.

I premiären hemma på lördag möter man nykomlingen Unik från Uppsala.
– Ett lag med ganska många spelare som har rutin från elitserien. Jag förväntar mig en tuff match, säger Anders Hedlund.
I Unik spelar bland annat Stefan Tranblom, tidigare i Falun, som i våras skrev på för Borlänge, men sedan flyttade hem till släkten i Uppsala.

Stefan Ericson/DT