Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hege Brynildsen berör på djupet

Tredje albumet från norskan Hege Brynildsen gör mig så berörd att jag undrar hur det kommer sig att hon ännu driver egen frisersalong i hemstaden Halden.

Fast det är klart, utan den kanske hon inte gjort så fina låtar om kärlek?

– I mitt jobb är jag omgiven av människor av alla slag. De är bland annat dem jag blir inspirerad av när jag skriver låtar, förklarar hon i pressreleasen.

Heges självbetitlade debutalbum (2012) gav en föraning av vad som komma skulle. På sitt andra album Till Harry (2014) bytte hon delvis kurs och sjöng på svenska, dock lika innerligt.

När hon nu åter sjunger på engelska i tio egna låtar gör hon det i en musikalisk stämningsfull ljudbild som fyller rummet och nästan får tiden att stanna.

Med sin originella röst med svagt darr på stämman får Hege ögonen att tåras gång på gång. Men ändå inte, jo litegrann, i albumets bästa låt, den gitarrtunga ”If you have to cry”.

Lyssna här: If you have to cry go outside

Inte heller i gospelaktiga och lättsamma ”Lay your burden down”, utan mest i låtar som ”Oh loneliness”, ”Lovely charming ways” och ”If a rose could bring you back” alla med producenten Gøran Grini vid pianot.

Det här albumet är definitivt ett klipp.

Läs mer kultur

LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från Appstore för Iphone eller i Google play om du har en telefon med Android