Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hejdå Falun, hej Tyskland

När denna tidning trycks sitter falubandet Billion Dollar Babies i en minibuss långt ­söderut. På fredagskvällen börjar deras turné i Tyskland.

På turné DD hälsar på BDB vid replokalen i Falun mitt i packningen inför turnén. Totalt väntar åtta spelningar i Tyskland och en i Belgien.

– Det är två festivaler och resten klubb-gig. Vi har fått hjälp att boka turnén av en bokare där nere som vi ska möta upp, berättar sångaren Frankie.

Det blir andra turnén i Europa för BDB, och sin vana trogen spar de inte på krutet. För att få med sig både full utrustning samt en vägg av gitarrförstärkare, för visuell effekt, har de hyrt både minibuss och släp.

– Vi själva gillar band som bjuder till, det är det som är kul att se. Det blir krångligare och dyrare på det här sättet, men vi vill alltid göra show, göra det stort, försöka göra ett bra intryck.

Turnén går under namnet ”Alive and raw” och startskottet går i Frankfurt på fredagskvällen.

– Ett perfekt sätt att avsluta sommaren på, menar basisten Anders Åslund.

Lagom till att de kommer hem igen är det dags att spela på Granny goes street i Falun, den 7/9.

– Då har vi med oss allt som inte får plats i släpvagnen, bomber, eldkastare och sånt.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se