Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela kyrkan fylldes av klappar

För tre år sedan började Martina Bergman samla in julklappar att dela ut. Hon lindade själv in de 100 julklapparna som kom in.
– Det tog så lång tid att jag lade ut det på Facebook, säger hon fick snart fick hjälp med paketen.

Det var nog tur att Marina Bergman använde Facebook att få hjälp. I annat fall hade hon nog inte klarar inslagningen av de många paketen som kommit in.

Samtidigt har Martina startat projektet ”Hjälptill.nu”. Den verksamheten pågår hela året och den som vill ha hjälp med mat eller kläder kan bara hör av sig till henne.

Snart kom många att engagera sig och ville hjälpa henne genom att skänka en julklapp eller att slå in den.

I år har nämligen 2 500 paket lämnats in till Hagakyrkan i Borlänge. Under tisdagen var det stor och högtidlig utdelning till familjer som kommit dit för att kunna ge sina barn en julklapp.

Redan har 500 julklappar delats ut till Frälsningsarmen, Ria, x-cons, Kvinnojouren och till asylboende. Blir det paket kvar efter tisdagens stora utdelning i kyrkan kommer resterande paket att delas ut när någon fyller år eller kanske har namnsdag.

– Mitt mål är att fortsätta det här arbetet, säger Marina Bergman.

Hon har också fått hjälp från Diana Xhemshili, som är områdeschef på Adventum Vård AB. Där avstod personalen från julbord och skänkte därmed 25 000 kronor till Martina Bergman för att ge familjer en slant att kunna köpa mat.

Även Quality Hotel på Galaxen har skänkt 25 000 kronor genom försäljningschef Helen Östergren. Dessa pengar går till UNICEF och deras projekt ”Free to Grow” för att ge stöd till utsatta barn i världen.

– Jag är mycket tacksam över den givmildhet och glädje som borlängeborna visar, säger Martina Bergman.