Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helena ser mycket positivt på framtiden

Annons

Det senaste året har mest handlat om hennes hälproblem.

Nu står det klart att Helena Jansson kommer att opereras i mitten av augusti.

– Jag och min läkare har haft en bra dialog och kommit fram till att det här är den bästa lösningen.

I veckan hade Leksandsorienteraren Helena Jansson ett samtal med läkaren Per Herbertsson.

Efter en timma hade de kommit fram till ett beslut– det blir operation för den dubbla världsmästaren som nu får räkna med en rehabiliteringstid på cirka sex månader.

– Har jag tur kan det räcka med tre månader också, men det är inget jag räknar med. Skulle det bli så, får jag se det som en ren bonus.

Hur går tankarna?

– Det kanske låter konstigt, men jag är vid gott mod. När man har haft såpass mycket skadeproblem som jag, blir man mer tolerant. Det är ingen idé att vara deppig och gräva ner sig, det gör bara saken värre. Dessutom är det inget man kan göra någonting åt. Det som har varit har varit, nu gäller det att se positivt på framtiden.

I juli skulle hon sprungit VM men tvingades avstå, dock inte på grund av den krånglade hälen i vänsterfoten. Då var det i stället en benbit som hade lossnat i höger fotled.

– Det är klart jag helst av allt hade velat delta i VM. Samtidigt fick jag vara hjälpa till kring laget, vilket var en ny och inspirerande erfarenhet att ha med sig.

Skadan som hindrade henne från VM är enligt Helena Jansson självläkande och behöver alltså inga ingrepp. Däremot har hon även hälproblem i sin högra fot.

– Vi får se om den behövs opereras. Skulle det vara så, då blir det under hösten, säger hon och fortsätter prata om framtiden:

– Jag ska göra allt för att komma tillbaks i bra form till nästa säsong. Nu har jag gott om tid på mig, först blir det rehabträning och efter det kan jag förhoppningsvis börja köra på för fullt igen. Allt fokus ligger på att komma tillbaks i gammal god form igen, avslutar Helena Jansson.

Mikael Falk
mikael.falk@dt.se