Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helgens cruising satte fart på Vansbro

Folklöl och brumma brumma.
Helgens cruising i Vansbro blev som vanligt en riktig folkfest.
Uppskattningsvis trängdes över två hundra raggar-och glidarbilar på gatorna.


– Även om det var lite mindre bilar än vanligt är jag i stort mycket nöjd med hela arrangemanget, säger Sofi Stam, ordförande i arrangörsklubben SHRA Vansbro-Äppelbo.
Hon vill ge en stor eloge till de frivilliga krafterna i Civilförsvarsförbundet som dirigerade trafiken förtjänstfullt samt polisen, ordningsvakterna och räddningstjänsten. Sammantaget bidrog de till att det mesta flöt på utan några större bekymmer, trots mycket trafik, en hel de fylla och några fall av misshandel. Redan på eftermiddagen började årets cruising ta fart och sedan rullade det på fram till tidigt på söndagsmorgonen.
På Järnvägsgatan och även på Allégatan inträffade två olyckor när två personer blev påkörda av bilar. Det är inte känt vilka skador de ådrog sig, men båda fördes med ambulans till Mora lasarett.
– Det är ju tråkigt när det händer, men vi som arrangörer har ju svårt att förebygga att den här typen av olyckor inträffar när så mycket folk är i farten, tillägger Sofi Stam.
Under dagen och kvällen bjöds det på en lång rad av aktiviteter där bland annat barnen fick åka raggarbil, godisregn och loppis. På kvällen spelade gruppen Rocket Overdrive på lokscenen.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se