Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemköp till salu

Hemköp har beslutat sig för att sälja Hemköpsbutikerna i Malung och Dala-Järna. Att det skulle bero på dålig lönsamhet förnekar Thomas Gäreskog, vd för Hemköp.

Hemköp äger två tredjedelar av alla Hemköpsbutiker i Sverige, resten ägs av privata handlare. Nu vill Hemköp sälja sex butiker varav två i Dalarna, den ena är i Malung och den andra i Dala-Järna. Hemköp annonserar i bland annat Icanyheter om försäljningen sedan en vecka tillbaka. Hemköp har bedömt att en lokal entreprenör skulle utnyttja potentialen bättre.
– Att ha en lokal handlare är bättre för Hemköp. Man har ju lite större möjlighet att påverka sortimentet, man kan ta in lokala leverantörer, säger Thomas Gäreskog.

Båda butikerna i Malung och Dala-Järna har en god utveckling och den enda skillnaden för personalen vid ett ägarbyte är att det blir en ny ägare. Än så länge finns inga intressenter, om Hemköp inte lyckas hitta några köpare fortsätter Hemköp att driva affärerna i egen regi.

Berit Djuse
berit.djuse@dt.se