Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Herrhagen och Knoppen säljs ut

Kopparstaden har har gjort sitt val. 434 lägenheter i Herrhagen och på Knoppen säljs ut.

– Det känns oroligt, säger Nils-Olof Danielsson på Hyresgästföreningen.

Annons

Kopparstaden ska försöka att sälja fastigheter på Herrhagsvägen, Tallbacksvägen och Polhemsvägen. Husen innehåller 434 lägenheter. Det har Kopparstadens styrelse beslutat.
– Vi har valt ut val fungerande, attraktiva omraden som vi tror kan inbringa ett bra pris, säger sager Kopparstadens vd Pernilla Wigren.
Pernilla Wigren säger att Kopparstaden räknar med att få in mellan 200 miljoner och 300 miljoner kronor på försäljningen. Om allt går som det ska kan den vara klar inom ett halvår.

Nils-Olof Danielsson är ordförande för hyresgästföreningen lokalsektion Manhem som har många medlemmar på Tallbacksvagen och Polhemsvagen. Han säger att han är orolig för vad som kommer att hända när lägenheterna säljs ut.
– Kopparstaden har sagt att hyresrätterna inte ska omvandlas till bostadsrätter, men man vet aldrig hur det blir efter försäljningen, säger han.
Enligt Pernilla Wigren kan Kopparstaden säkerställa att köparen inte omvandlar lägenheterna till bostadsrätter under några år efter försäljningen, men inte längre än så. Hon säger att Kopparstaden har en tuff kravbild pa tankta kopare, de ska vara langsiktiga, seriosa och ha forvaltning av hyresratter som affarside.
– Om vi inte hittar någon köpare som uppfyller kraven så säljer vi inte, sager hon.
Kommunfullmäktige sa ja till Kopparstadens förslag att sälja ut lägenheter den 11 oktober. Skälet Kopparstaden angav är att de behöver pengarna för att klara nybyggnationer och renoveringar av befintliga fastigheter. Socialdemokraterna och de borgerliga partierna röstade för förslaget. Vänsterpartiet var mot och Miljöpartiet yrkade på återremiss.

Pernilla Wigren säger att alla berörda hyresgäster har informerats och att Kopparstaden håller informationsmoten i de tva omradena på måndag.


Erik Jerdén
erik.jerden@daladem.se