Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

High Voltage Valley tryggad tre år till

Under 2010 har antalet studenter som nyttjar Samarkand i sina högskole- och universitetsstudier nästan fördubblats. Tre gånger fler medflyttarjobb har hanterats. I slutet av november fick Samarkand klartecken från Microsoft att få etablering av Microsoft IT Academy. Projektet High Voltage Valley har fått 11,6 miljoner.

AB Samarkand ligger med lokaler i kontorskomplexet i Kasttjärnsparken, Ludvika. Vid veckans styrelsemöte visade vd Lars Lindblom på att 2010 varit ett starkt tillväxtår.
Antalet studenter som nyttjar Samarkand för sina högskole- och universitetsstudier har nästintill fördubblats. Möjligheten att genomföra sin tentamen vid Samarkand har uppmärksammats och hittills i år har närmare 250 tentamina genomförts.
- Vi sprider hela tiden kunskap om vårt Högskolecentrum och det är jätteroligt att fler och fler upptäcker den här möjligheten. Vi har haft en mycket positiv tillströmning av antalet studenter i år och vi satsar vidare för 2011, berättar Gabi Breitstadt-Adolfsson.

Jobb åt båda

I Samarkands arbete med medflyttarjobb/Jobb åt båda märks att Ludvika har en positiv tillväxt. Tre gånger fler ärenden har hanterats i år än under 2009 och Samarkand har även varit mer involverade i företagens och kommunernas direkta rekryteringsarbete.
- De allra flesta medflyttare har en bra utbildning men det kan ändå ta lite tid ibland att hitta och matcha rätt jobb om utbildningen är väldigt specialiserad. Civilingenjörer inom produktion, elteknik och bygg, läkare, tandläkare, barnmorskor är några av de lyckade rekryterings- och medflyttaruppdrag vi genomfört under året, berättar Lars Lindblom.
Styrelsen tog också beslut om 2011 års projektinriktning där vidareutveckling av High Voltage Valley är centralt.
Projektet High Voltage Valley är en arena för att utveckla morgondagens teknik och företagande inom elkraftteknik. Utveckla den innovativa miljön som ligger till grund för regionens världsledande position inom elkraftteknik. >För att göra det har High Voltage Valley fått 5,8 miljoner från EU:s strukturfonder och lika mycket från de övriga finansiärerna Region Dalarna, Ludvika och Smedjebackens kommun samt Falun Borlänge-regionen AB. Budgeten är 11,6 miljoner kronor för åren 2011-2013.
- Vi fick sedan klartecken från Microsoft i slutet på november om etablering under 2011 av Microsoft IT Academy, vilket var mycket positivt, säger Lindblom.
BOO ERICSSON