Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historiska premiärsegrar för Björk

Regerande STCC-mästaren Thed Björk stod för en himmelsk premiärkörning i och med en historisk dubbelseger - en bedrift som ingen har klarat tidigare.
För utmanaren Richard Göransson fick premiären på Skövde flygplats en mer helvetisk inramning med krascher i båda heaten.

Annons

Speciellt det andra heatet var det krasch, boom och bang. En efter en försvann bilarna. Prins Carl Philip klämdes mellan en annan bil och räcket och var borta på fjärde varvet. Fredrik Ekblom, stallkamrat med Björk och tvåa i det första heatet, kraschade på det trettonde varvet. Till slut var det bara fyra bilar som tog sig över mållinjen.

En helt sanslös tävling, sade Thed Björk.

"Fantastiskt bra"

Det var inte bara att Björk vann båda heaten, utan hur han gjorde det. Den regerande mästaren lyckades därmed med det närmast omöjliga - att som första förare i STCC-historien ta en dubbelseger i race med omvänd startordning:

En fantastiskt bra start på året.

En av Björks främsta konkurrenter, Richard Göransson, som i år har siktet inställt på en slutseger, körde bort sig och fick en usel start på säsongen med två brutna heat. De dubbla krascherna betyder att Göransson redan är 56 poäng efter Björk i sammandraget.

"En av de värsta tävlingsdagarna... Punktering på första varvet i heat ett. Och ett eget dumt misstag i det andra loppet", sammanfattade Göransson lördagen på Twitter.

Firade dubbelt

Mattias Andersson fyllde år och firade med dubbla tredjeplatser, något som räcker till en andraplats i sammandraget.

Vi har som mål att hela tiden vara på pallen och nu skuggar vi Thed i mästerskapet. Tvåa totalt är en fantastisk start på mästerskapet för oss. Nu är det bara att fortsätta skugga Thed och bygga vidare på den här starten. En bra födelsedag, sade Andersson till STCC:s webbplats.