Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hit är alla välkomna

De nya lokalerna på Vasagatan blev rena lyftet Handikappföreningarnas Hus.
– Det funkar alldeles utomordentligt, säger ordförande Hans Waxell.
Nu har vi flera rum och kan därmed ha flera verksamheter i gång samtidigt.

Det var i oktober HFH lämnade lokalerna två trappor upp i huset vid Ica där Arbetsförmedlingen huserar. I stället flyttade de in ett stenkast längre bort vid Vasagatan. Lokaler i markplanet vilket inte minst ökar tillgängligheten.
Så här halvåret efter flytten finns en rad aktiviteter i gång för både funktionshindrade och folk utan handikapp. Keramik- och akvarellmålning, dragspel, cittra, akvarell, matlagning och qigong för att nämna några aktuella kurser.

Träffpunkten och Kompis är två stående inslag, och då handlar det i första hand om social samvaro.
– Jag tycker det här är bra. Man kan komma hit och prata med folk. Att bara sitta hemma är meningslöst. Jag är här i stort sett varje dag.
Hans Waxell poängterar att Träffpunkten och Kompis ska vara lite av drop-in karaktär.
– Det fungerar bra. Vi är en bit på väg. Det här ska vara som ett sorts allaktivitetshus. Alla är välkomna, säger Waxell och meddelar att tiotalet handikappföreningar finns med. En representant från varje förening i styrelsen som träffas minst en gång i månaden.
– Det är det som skapar den fina sammanhållningen.

Christer Klockarås/DT