Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hittade nya mineraliseringar

Kopparberg Mining Exploration AB har borrat 64 kaxborrhål för att undersöka området mellan bolagets Tvistboförekomsten och Norrgruvan.

Resultatet blev att man hittade mineral.

För att undersöka ett eventuellt samband mellan Tvistboförekomsten och den tidigare brutna Norrgruvan, en sträcka på cirka 1 kilometer, har ett kaxborrningsprogram omfattande 64 borrhål genomförts på uppdrag av Kopparberg Mineral.

I området har tidigare geofysiska mätningar med elektriska och magnetiska metoder genomförts vilka indikerar ett sådant samband men enbart enstaka kärnborrhål förekommer.

Kaxborrningen visar förhöjda metallhalter i området mellan Tvistbogruvan och Norrgruvan.

Nästa steg i undersökningarna är att genomföra ett första kärnborrningsprogram vilket kan komma att ske under hösten.

Norrgruvan är en bly-silver-koppar-guld gruva som bröts fram till början av 1900-talet till ett djup av 105 meter.

Tvistboförekomsten är en av flera zink-blyförekomster inom det nord-sydliga, mineraliserade stråk som bl.a. innehåller de gamla gruvorna i Stollberg och Gränsgruvan som Boliden bedriver intensiv prospektering i och Vitturninmutningen norr om Tvistbo som kanadensiska Tumi har.

Kopparberg Mineral beviljades en bearbetningskoncession för Tvistboförekomsten under våren 2012.

– Resultaten är glädjande och bättre än vad vi hoppats på. Vi avser att fortsätta undersökningarna under hösten och ser fram mot att kunna verifiera ytterligare mineraliseringar i området, säger Per Storm, vd i Kopparberg Mineral AB.

Bo Joffer
Bo.Joffer@dt.se