Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjälp djuren - se vår livesändning

Annons

Nu är det jul igen. Då ska man vara snäll.

Jag är ganska snäll året runt, tror jag, men man kan så klart alltid göra mer. Jag försöker hjälpa kompisar och medmänniskor som behöver hjälp, ger en slant till tiggarna, har autogiro-betalning till Unicef och Djurens rätt, och ger min katt nästan för mycket godis.

Det är ju det där med djur. Jag älskar djur. Det kan dö hur många människor som helst i filmer utan att jag berörs speciellt mycket, det är ju bara film, men direkt ett djur far illa får jag en sorgsen klump i magen, trots att det bara är film.

För att inte tala om när djur far illa i verkligheten. Jag klarar knappt av att höra talas om sånt. Djuren är ju så oskyldiga, beroende av att vi människor är snälla mot dem. Och tyvärr är vi inte alltid det. Det gör mig ledsen och förbannad.

Jag vill alltid göra nåt åt det, men oftast känner man sig helt maktlös. Världen och grymheten är för stor att greppa.

Men en liten liten liten liten insats kan man alltid försöka att göra. Det tänker jag och min kollega Sofie Lind göra nu på tisdag, tillsammans med Kings Arms i Falun.

Vi kommer att ha uppesittarkväll kvällen före julafton som kommer att livesändas på dalademokraten.se. Vi kommer att samla in pengar, både via bössa på plats och med hjälp av Swisch, som vi ska skänka till katthemmen i Borlänge, Smedjebacken och Avesta.

Jag läste en artikel i gratistidningen MittDalarna där det stod om att katthemmen behöver stöd och pengar speciellt på vintern, då många hemlösa katter fryser ihjäl. Jag får ju sorg i hjärtat när jag läser sånt, och kanske kan vi hjälpa lite med den här uppesittarkvällen.

Massor av artister och gäster kommer att komma förbi för att spela och/eller prata. Vi är säkra på att det kommer att bli en trevlig uppesittarkväll med många intressanta och njutbara intervjuer och uppträdanden.

Så jag rekommenderar att komma förbi Kings Arms nu på tisdag, den 23 december, och hänga med oss, och så klart lägga en slant i insamlingsbössan. Om man inte kan komma dit så går det så klart jättebra att hänga med oss i livesändningen. Klicka in på dalademokraten.se på tisdagskvällen så hittar du sändningen där. Vi slår på kameran 19.00 och stänger av vid mid midnatt.

Ses, på plats eller på dalademokraten.se.

Höjt!