Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Hjälp oss att inreda!”

I kväll är det högtidlig smygöppning av de nya lokalerna för fritidsgården i Aktivitetshuset Brandmannens lokaler.
Från och med nu får ungdomarna egna lokaler som de slipper dela med annan verksamhet.

Bord och stolar finns där, tv-spel, sköna soffor i filmrummet, akvariet har också flyttat med liksom fotbollspel, biljard, darttavla och flipperspel.

Men det är långt ifrån klart och kommer inte heller att vara det i kväll klockan 18 när man slår upp portarna.
– Vi har plockat i ordning lite, men eftersom det är ungdomarnas ställe så behöver vi deras hjälp med möblering och färgsättning, säger Ove Olsson och Dan Driesel vid kommunens ungdomskontor.

Vad som hänt rent praktiskt är att öppna förskolan har flyttat upp i lokalerna bredvid cafeteriadelen och fritidsgårdens aktiviteter har flyttat ner med ingång på baksidan.
– Äntligen har vi all ungdomsverksamhet samlad. Det känns jättebra att låta ungdomarna själva få bestämma till exempel färgsättning på väggar och möblering, säger Ove Olsson.
– Det här ska ju vara deras ställe att hänga på och umgås, fyller Dan Driesel i.
Han är en av de fyra ungdomsledare som kommer att finnas på fritidsgården de tre kvällar i veckan som man kommer att ha öppet. De andra tre är Peter Solomon, Maja Wahlner och Elin Lundberg.

– Vi kommer att ha öppet varje tisdag och torsdag mellan klockan 18 och 21 och fredagar jämna veckor och lördagar ojämna veckor, då mellan klockan 18 och 23, fortsätter Dan Driesel.
Den här fredagen blir dock ett undantag då den är inledningen på höstlovets aktiviteter, men nästa vecka kör man som planerat.

En annan nyhet är att också att man under hösten ska försöka styra över de kvällsaktiviteter som i dag pågår samtidigt som fritidsgården är öppen – till andra tider eller kvällar när vårterminen startar.
– Det är viktigt att ungdomarna känner att det här är deras ställe. Vi kommer också att ha en namntävling, avslutar Ove Olsson.

Annki Hällberg/DT