Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjältarna hem till Dalarna

De har toppat listorna sedan släppet av ”Infruset”.

I helgen kommer Mando Diao hem till Dalarna för en spelning på Magasinet i Falun, en spelning som orsakade systemkrasch när biljetterna släpptes.

Arrangörerna på Magasinet hade aldrig varit med om nåt liknande. I mitten av november släpptes 900 biljetter till helgens spelning, och det blev så hårt tryck att biljettbokningssystemet brakade ihop.
Mando Diao har onekligen nått en större publik hemma i Sverige med senaste skivan Infruset där de tolkar texter av Gustaf Fröding. De intog förstaplatsen på albumlistan nästan direkt i höstas, och sen dess har de legat kvar i topp.
– Vi har aldrig fått så bra respons i Sverige som på den här skivan. Både ung och gammal gillar det, sa frontfiguren Björn Dixgård till DD när vi hälsade på i deras replokal i Stockholm
Men samtidigt som borlängegrabbarna gör succé har de retat många hemma i Dalarna med sitt val att spela på Bråvallafestivalen i Norrköping i sommar, som konkurrerar på samma helg som Peace & Love.
I dagarna blev det även klart att Mando Diao spelar på Storsjöyran i Östersund.
Förutom musiken har Mando Diao gett sig in i tidningsbranschen och har lagom till turnén tryckt upp ett eget magasin, som de säljer på spelningarna. Turnétidningen innehåller artiklar om inspelningarna av senaste skivan, intervjuer med bandmedlemmarna, bilder och artikel om Gustaf Fröding.

Jonas Stentäpp