Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Erik Johnsson tar över som tränare i Leksands IF

/
  • Mikael Karlberg och Sjur Robert Nilsen.
  • Per-Erik Johnsson tar över tränarjobbet i Leksands IF tillsammans med Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren.

Sist i Hockeyallsvenskan. Nu agerar Leksand.
Klubben väljer att gå skilda vägar med Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén. In kommer Per-Erik Johnsson som tar över tränarjobbet tillsammans med Magnus ”Sigge” Svensson och Gereon Dahlgren.
– Det här känns som helt rätt personer för Leksands IF, säger Leksands vice VD Tore Jobs.

Annons

Sportens avslöjande tidigare under måndagen bekräftas nu av Leksand i ett pressmeddelande. Sjur Robert Nilsen och Johan Rosén lämnar klubben med omedelbar verkan.

LÄS MER: Efter tränarförändringen – experten sågar Leksand: "Ett stort misslyckande"

Norrmannen Nilsen, som tog över efter Andreas Appelgren i februari, bekräftade under söndagen att han och Leksand skulle ha ett möte gällande hans framtid i klubben. På det mötet, som ägde rum under söndagskvällen, bestämdes det att Sjur Roberts tid som huvudtränare i Leksand är över.

– Sjur Robert Nilsen är inte bara en duktig tränare utan också en stor människa. Sjur Robert sätter klubben och laget före sig själv. Kanske kan nya tränarröster få en positiv effekt. Sjur och Rosén har alltid varit rakryggade och lojala mot Leksands IF. De har full förståelse för det som nu sker, säger Leksands IF:s vice VD Tore Jobs och sportchefen Mikael Karlberg i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Leksandkaptenen efter beskedet: "Det är för jävligt – jag har misslyckats"

Ny huvudtränare blir Per-Erik ”Perra” Johnsson, som kommer att assisteras av klubbikonen Magnus ”Sigge” Svensson och tidigare J20-tränaren Gereon Dahlgren.

Per-Erik Johnsson kommer senast från tränarjobbet i Modo Hockey. Ett lag han räddade kvar i SHL förra säsongen.

– Perra Johnsson har bland annat en styrka i att han är väldigt bra på att få ihop en grupp där han får alla att kämpa tillsammans, och Sigge kommer att bli väldigt nyttig för oss när det gäller supporten till våra backar. Gereon Dahlgren är en ung, lovande tränare som vi tror stenhårt på. Det här känns som helt rätt personer för Leksands IF, säger Jobs och Karlberg.

LÄS MER: "Perra" Johnssons första intervju som LIF-tränare: "Nu är Leksands sak min sak"

LÄS MER: Tränarcirkusen i LIF – detta har hänt

Mer läsning

Annons