Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög klass på ponny-DM i dressyr

Vilket härligt DM i dressyr för ponnyer det blev när Vansbro RS genomförde fyra klasser där kategori B red lagtävlan för ponnyallsvenskan och kategori C+D lätt A:4.

Man imponeras av de unga ryttarnas genomföranden och betygen blev riktigt bra. Det blev också så att DM-ekipagen tog de individuella segrarna i hela klassen.
Ser man till helheten av de olika momenten genom pro-grammen så är det vid övergångarna som flera har problem. Här skall det vara klock-rent. Men roligast av allt är att hjälperna blir bättre och bätt-re. Händerna är riktigt bra och de stora klacksparkarna är på väg att försvinna. Bilden av enkelhet och harmoni framträder mer och mer.

Ser man hemmaekipaget Ellen Heinstedt, 15 år, på D-ponnyn Esmaralda rida hem 71,83 procent så är det bara att lyfta på hatten. Vilken fantastisk bejublad uppvisning till guldet. Men, här var det en ordentlig kamp om placeringarna där Felicia Andersson, Hedemorabygden, på Binett tog silver med 69,39 och Elin Olivecrona Eriksson, Falu RK, på Diglett bronset på 68,78.
I kategori C tävlade Täpp Elin Ericsson, Gagnef, på Dab för första gången på den här nivån och tog ett övertygande guld på 66,46. Silver till Alexander Mathisen, Säterbygden, på Smokie med 61,59 och brons till Rosanna Andersson, Smedjebacken, på Ängvaktarns Coffee Cream med 60,12.
Här blev det en andraplats i den öppna klassen för Linnéa Gabrielsson, Falu RS, på Toontje med 62,32.

Extra roligt var att kategori B fick tre starter och därmed DM-status. Klar guldmedaljör blev Mickaela Jågas Hansson, Orsa, på Tornado på 66,36, före Linnea Gabrielsson, Falu RS, på Toontje med 63,03 och Emmelina Kull, Säterbygden, på Ormhöjs Elicia med 50,00.

Olof Aspelin