Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högg man med bordskniv – åtalas

Dalarna
En man i 40-årsåldern åtalas vid tingsrätten i Falun misstänkt för att ha gjort sig skyldig till bland annat grov misshandel.

Den gärningen inträffade i Grängesberg i mitten av maj förra året när han högg en annan man i bröstet med en bordskniv. Den misshandlade fick ont och ett märke på bröstet.
I polisförhör har den åtalade medgett som det inträffat, men han förnekar ansvar för brottet med hänvisning till en sjukdom han lider av.

Samma skäl att slippa ansvar för sin handling uppgav mannen efter en händelse vid rättspsykiatriska kliniken i Säter när en vårdare blev slagen i ansiktet omkring ett par månader tidigare, i februari 2012.
Dala-Demokraten har vid flera tillfällen tidigare skrivit om mannen, som även förut har åtalats och dömts för liknande händelser; misshandel och olaga hot men även dopningsbrott.

Mannen har av Falu tingsrätt dömts till rättspyskiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, vilket prövas var sjätte månad.
I samtliga avkunnade domar har det konstaterats att mannens psykiska störning är så allvarlig att han bör ha sluten vård.