Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolestudenteras examensarbete hjälper de hemlösa i Falun

Om drygt en månad arrangeras klubbkvällen Electrique på Magasinet i Falun.
Överskottet kommer att skänkas till RIA-stugans verksamhet i Falun:
- Vi vill vara med och hjälpa de hemlösa, säger kvartetten från Högskolan Dalarna som ligger bakom Electrique.

Henrik Sandquist, Jesper Sjögren, Filip Vivlund och Andreas Boldt läser ljud- och musikproduktion på Högskolan Dalarna. Som examensarbete har de valt att arrangera en klubbkväll under namnet Electrique på Magasinet i Falun.
12 mars kommer det att bjudas på musik ur electro-genren av en belgisk (Keatch) och en svensk (Mr Miyagi från Uppsala) discjockeys:
- Vi vill göra ett internationellt arrangemang. Dessa dj:s kommer att varva under kvällen, och dessutom har vi ett samarbete med Boomtown i Borlänge när det gäller ljuset, säger Andreas Boldt.

Hur uppkom idén?
- Vi var på Magasinet på ett evenemang och tyckte att det var sjyssta lokaler, och då kom vi att tänka på vårt kommande examensarbete, och att vi vill visa att det går att skapa bra nöjesevenemang i Dalarna, säger Filip Vivlund.

Hur stor publik räknar ni med under kvällen?
- Vi hoppas på 1000 besökare. Nu kommer vi att sätta igång och marknadsföra arrangemanget på allvar. Vi ska bland annat åka runt på en promotionsturné i Dalarna.
Överskottet från Electrique kommer att skänkas till RIA-stugan i Falun:
- Vi välkomnar verkligen det här initiativet. Det behövs fler som engagerar sig, och killarna ska ha en eloge för. Som det är nu är det fyra-fem personer i Falun som saknar fast adress. Det har varit en relativt konstant siffra, men det märks att det varit tuffa tider. Vi från RIA:s sida skulle vilja ha ett natthärbärge, säger Johan Eklund och Linnea Risinger på stödföreningen för RIA i Falun.
- Anledningen till att vi valt att skänka överskottet till RIA är att vi vill hjälpa till i Falun, och vi kände direkt att det var just RIA och de hemlösa som vi ville skänka överskottet till, säger de fyra högskolestudenterna.


MÅRTEN LÅNG

023-475 10
marten.lang@daladem.se